20 feb 2012

Entrevista a Jordi Vinyals

Esta entrevista está hecha en catalán, lo sentimos.

"Aquesta entrevista està feta a Jordi Vinyals, entrenador de l’Hospitalet CD. Li pregunto com veu el futbol, quins altres esports segueix entre altres coses. Aquesta entrevista està feta per correu electrònic.

1-Com a jugador que vas ser  del FCB  . Com vas viure el futbol com a jugador? I quina diferencia hi ha de jugar en un equip gran com el Barça i qualsevol altre?

Crec que més que viure el futbol, com a jugador, el que vaig fer és viure la vida com a jugador. Pensa que des de molt petit jugo a futbol i amb 14 anys entro al Barça, i no tinc conciència que hi hagi una separació entre els 2 fets de créixer i ser jugador de futbol. També és veritat que en la part final de la meva carrera esportiva, puc separar amb més claretat una cosa de l’altre perquè comences a tenir més clar que en uns anys el futbol, com a futbolista s’acabarà.
Les diferències són totes i cap, en lo essencial no hi ha moltes diferències, si que tot el que fas, tot el que tens a la teva disposició, tota la gent amb més dedicació, la repercussió mediàtica és més gran en el Barça que en els altres equips, però a nivell de futbol és pràcticament el mateix, les mateixes relacions complexes dins el vestidor, el tipus de joc...

2-Quines sortides laborals tenen els jugadors  al finalitzar com a jugadors professionals?.

Dons depèn de la seva capacitat i sobretot de la seva preparació mentres a durat la seva vida professional.
Encara que habitualment el jugadors de futbol són un reflexa de la societat en la que estan, si els joves de l’època tenen més estudis universitaris, dons molts jugadors també, i a l’inrevés. Si que és veritat que la última dècada el nivell d’ingressos de la majoria de jugadors professionals a sigut altíssima i això ha fet que molts d’ells tinguin una sèrie de professionals que els aconsellen i porten les seves finances amb més o menys seguretat, això fa que molts jugadors tinguin una la seva vida assegurada i molts acaben al voltant del món del futbol, com entrenadors, directors esportius,..., els altres en funció d’estudis o inquietuds acaben en diferents àmbits, però segur que tots tenen una possibilitat més que qualsevol altre persona.

3-Com a entrenador de un equip com veus el futbol? Notes alguna diferencia  i /o evolució  de  quan  tu jugaves?

Si per sort i encara que el futbol ho fa de forma molt lenta, a evolucionat tot, en la tècnica, tàctica, física i psicològica, hi ha més treballs d’investigació i més proves científiques de com funciona el cos, el tipus d’aprenentatge,..., i també la introducció de noves tecnologies, encara en una fase no del tot forta, també han fet evolucionar el futbol

4.Per el teu estil de joc com entrenador. Quin estil prefereixes; Barça o Real Madrid?

Per formació i preferència com entrenador l’estil del Barça

5.Et penedeixes de les paraules que vas dir en contra de Mourinho i el Real Madrid? Has patit alguna conseqüència d’aquestes paraules?

No, no tinc perquè penedir-me dels meus pensaments, puc estar equivocat però penso això, sempre des de el màxim respecte per un entrenador que ho ha guanyat pràcticament tot.
No sóc conscient que tingui conseqüències importants.

6-Segueixes algun altre esport que no sigui el futbol? Quin es el teu hobby?

Doncs el futbol la veritat que t’agafa molt de temps, però si m’agrada seguir tot tipus d’esport, des del basquet  a les motos i cotxes"

0 comentarios:

Publicar un comentario